Uanset årstiden, din alder, din størrelse eller hvor du er i livet, har du altid brug for jeans. Vi bruger dem både når vi skal på arbejde og når vi har weekender. Det er dog ikke et hvilket som helst par bukser der duer. Vi har brug for jeans, der passer. Fra baggy styles til jeans med lige pasform, høje, mellemhøje og lave, tilpassede til bredbenede og tilspidsede ankeljeans til skinny-jeans. Der findes mange typer af bukser og endnu flere forskellige pasformer. Derfor vil vi herunder prøve, at guide dig til, at finde bukser der passer til dig.

Hvordan måler man sig selv

Selvom du måske ved hvad din størrelse er, er det første skridt i at finde de perfekte bukser, at måle dig selv. Du skal bruge et fleksibelt målebånd lavet af stof eller plastik. De fleste buksemærker bruger talje- og inder bens mål, til at bestemme deres buksestørrelser og pasforme.

For at måle din talje skal du placere målebåndet omkring det smalleste punkt på det, hvilket er forskelligt for alle. Pro tip: Mens du står, bøj ​​til siden og mål, hvor der er lavet en naturlig folder. Denne måling kan være ved din navle, lidt højere eller under. Selvom det kan være fristende at trække målebåndet en smule strammere for at få et lavere tal, bør du undgå det. Du vil gerne have, at dine bukser sidder afslappet og behageligt og ikke graver ind i din talje hele dagen.

For at måle din inderlår skal du måle længden fra dit skridt til din inderste ankel. Du bør være klædt i leggings, undertøj eller noget lignende for at få den mest præcise måling. Når du har din måling, så tænk over, hvordan du vil have dine jeans til at sidde. Kan du lide en skinny jean, der kun lige snitter dine ankler? Eller foretrækker du at de er lidt baggy? Jeans inderlårs mål spænder generelt fra 68 cm til 87 cm. Så et 68 cm buksemål ville være for en, der er petite eller leder efter en smal stil. Et 70 cm mål vil betragtes som gennemsnitlig. Den passer til de fleste og kan bruges som den er eller med manchetter. Jeans med mål op omkring 80 til 87 cm, anses for at være gode til dem med lange ben, eller hvis nogen vil have bukser der går udover deres sko eller støvler.

Hvad er de bedste bukser til din størrelse?

Når du har målt dig selv og fundet ud af dine mål, er næste skridt at bestemme stilen på jeans, der passer og komplimenterer din form. En god regel er bare at tage det du elsker og hvad der føles godt, på. Vi ser en revolution inden for mode, og industrien anderkender alle vores forskellige former og størrelser, så ud over de lige størrelser, som har været let tilgængelige, ser vi flere plusstørrelser fra alle mærker. Plus size jeans til kvinder sidder meget anderledes end i lige størrelser. Der er tilføjet plads i stignings-, ryg- og skridtområderne for at give plads til mave, hofter, numse og lår.

Jeans med lige ben er stadig lige så populære som de altid har været. De fungerer godt, hvis du vil have en slim fit, uden at det er et superskinny legging-look. Klæd dem på med stroppede hæle eller gå efter et mere afslappet look i flade, sneakers eller sandaler. Så det er vigtigt, at du finder lige de bukser, du har det godt i. For de fleste bukser er på mode.

Find bukser der passer dig til en billig pris

Når du har målt og fundet ud af hvilke bukser dig passer til dig, skal du ud og have købt et par bukser. Der er dog mange muligheder derude, men hvordan holder man lige overblikket, når hundredevis af butikker og webshops, vil have dig ind på deres hjemmeside eller butik? Køber man det første man ser, eller prøver man tøj i flere butikker, og holder overblikket over hvem der har de bedste tilbud? Det kræver man holder tungen lige i munden. Man kan også vælge at gøre brug af en sammenligningstjeneste, der samler bukser og modetøj, fra flere forskellige webshops. Dette kan være en god idé, for at skabe overblik og samtidig ikke gå på kompromis med kvaliteten af tøjet. Hold derudover altid øje med de store sommer og vinterudsalg. Her kan der være mange penge at spare.

Anbefalede artikler